23.03.2015 23:49

Jaká krmiva zvolit pro velká psí plemena

Máte doma velkého psího mazlíčka a přemýšlíte, zda mu dáváte vše, co potřebuje? Nebo uvažujete o tom, že si pořídíte jako svého psa některé z velkých psích plemen? Pokud ano, máme pro vás několik rad a tipů ohledně správného výběru krmiva pro velké psy.

Velká plemena psů potřebují dostatečný přísun potravy, aby psi těchto plemen měli dostatek energie na svůj aktivní pohyb a správný vývoj svalů. Neznamená to ovšem, že by velcí psi potřebovali pouze velké množství potravy. Důležité je především její vyvážené složení, kdy by měla být potrava bohatá na maso a méně na obiloviny a další nastavovací přísady, které jsou součástí různých psích granulí. Při volbě granulí pro velké psí plemeno je proto důležité vybírat granule, které jsou pro velké psy určené. Takové granule mají vyvážený poměr bílkovin a tuků, aby váš pejsek nepřibíral na váze a zároveň mu nehrozil nedostatek potřebných látek pro vývoj svalů.

Pokud byste dávali vašemu pejskovi příliš potravy, nebo nevhodně zvolené konzervy či granule, mohl by přibírat na váze a to by se následně projevilo na problémech jeho pohybového aparátu. Vhodná krmiva proto vybírejte v dobrých obchodech, kde máte jistotu o složení granulí či konzerv. Vyplatí se proto si podrobně pročíst složení a orientovat se také podle značek psích krmiv. Jednou z takových značek krmiv vhodných pro velké psy je Taste of the Wild. Tato krmiva obsahují pouze kvalitní maso bez přídavných obilovin. Značka krmiv Taste of the Wild  se vyznačuje důrazem na přírodní krmivo s ohledem na původ psů jakožto divokých šelem. Proto i používané druhy masa těchto krmiv jsou vybírána s ohledem na jejich původ a výskyt ve volné přírodě.

Kromě granulí či konzerv ocení vaši psí miláčci také různé pamlsky, které navíc mohou sloužit jako velmi užitečná pomůcka pro hygienu jejich tlamy. Proto i u velkých psích plemen nezapomínejte na odměny v podobě pamlsků, které pejsci tolik milují. Dostatečnou nabídku krmiv a pamlsků pro velké psy najdete v internetovém obchodě Můj Mazlík. Zde si můžete pročíst i podrobná složení všech nabízených krmiv, která jsou rozdělané podle jednotlivých druhů psů a jejich stáří.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství