12.03.2012 18:32

Kde porovnat povinné ručení

S blížícím se jarem, naplno začíná motoristická sezóna a s ní také zvýšený provoz aut. Zvýšený provoz aut automaticky neznamená vyšší počet dopravních nehod, především proto, že ze silnic zmizí sníh a také ledovka, na druhé straně se objeví například ranní mlhy a dopravní zácpy, které zvyšují riziko dopravní nehody. Dopravní nehoda dnes naštěstí pro řidiče již není takovým strašákem motoristů z pohledu škody, kterou je povinen viník zaplatit poškozenému. Od toho je zde zákonné pojištění vozidel, neboli povinné ručení, ze kterého se hradí škoda nabouranému.

Výběr pojištění vozidel je velmi široký, zejména pokud jde o počet pojišťoven, které povinné ručení nabízejí. Díky skutečnosti, že v České republice je několik miliónů osobních aut, panuje mezi pojišťovnami silný konkurenční boj o klienty, vlastně jeden z nejsilnějších vůbec. Vítězem je pouze zákazník a povinné ručení je tak možné pořídit za velmi výhodnou cenu, jen se nesmíte bát změnit pojišťovnu. Úspora ovšem může být i v řádu tisíců korun. Jak si ale vybrat to správné povinné ručení?

Nejlepší pro porovnání povinného ručení je navštívení některého z webových porovnávačů, kde se během okamžiku dozvíte, kolik můžete oproti vašemu dosavadnímu pojištění ušetřit. Porovnání nabídek pojišťoven probíhá podle jejich aktuální nabídky a stačí k němu pouze vyplnit základní údaje o vašem vozidle a druhu pojištění. Vše je nezávazné a výsledkem pro vás je informace, kolik můžete ušetřit u které pojišťovny. Následně si můžete požádat o sjednání nové smlouvy o vašem pojištění. Nejsnadnější je sjednat si povinné ručení online, nemusíte nikam chodit a vše vyřídíte pohodlně z domova. Tento způsob sjednávání pojištění je velice rozšířený v zahraničí, ale postupně si získává stále větší podíl i na českém trhu.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství