06.12.2011 10:35

Nejlevnější povinné ručení

Povinné ručení bylo v České republice zavedeno v roce 2000, kdy vstoupil v platnost zákon č. 168/1999 Sb. Povinné ručení, správně řečeno pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, kryje veškeré škody, které způsobíte při nehodě na jiném vozidle. Povinné ručení vám ale neuhradí škodu na vašem vozidle, k tomu je třeba sjednat si připojištění. Zákon pamatuje pouze na ochranu poškozeného a upravuje povinnost pro každé vozidlo, mít zákonem předepsané pojištění.

Nejlevnější povinné ručení pro váš automobil získáte prostřednictvím internetových srovnávačů, které porovnávají nabídky několika pojišťoven. V zahraničí je běžným způsobem změny pojišťovny právě internet. Například v Anglii se více než 70% změn pojistných smluv dojedná prostřednictvím internetu. V České republice se toto v letošním roce překročilo 20%. Do nabídky povinného ručení se v České republice pustil také obchodní řetězec Tesco. Ve Velké Británii má Tesco několik osvědčených modelů finančních produktů.

Aby vaše povinné ručení bylo tím nejlevnějším, doporučujeme využít, právě změnu pojišťovny online cestou. Nabídka pojištění online je nejlevnější hned z několika důvodů, které jsou, jak sami uznáte, velmi logické. Zaprvé pojišťovnám odpadají náklady na kamenné pobočky a kiosky. Dále prostřednictvím internetu mají pojišťovny nejnižší náklad na reklamu, klasická média jako jsou noviny a televize, neumějí přesně zacílit na zákazníka a jsou velmi obtížně měřitelná. Naopak na internetu je zákazník přiveden přímo konkrétní pojišťovně, kterou si volí podle ceny pojištění. Například i velké pojišťovny, jako je ČS či ČPP povinné ručení nabízí prostřednictvím sítě partnerů, stejně tak jako další pojišťovny. Proto není nic neobvyklého, že nabídky pojištění naleznete na stránkách, které mají za cíl nabídnout vám srovnání cen pojištění a ukázat konkrétní nabídku nejvýhodnější pojišťovny.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství