24.08.2012 11:06

Plastová okna

Každá starší chalupa dům, či panelový byt trpí po nějakém čase nemocí nedoléhavých oken, skrze které profukuje, anebo se dokonce celá klepou. Pokud někdo bydlí v lokalitě kde je vyšší prašnost, nebývá výjimkou ani prach, který se dostává dovnitř skrze dřevěná opotřebovaná okna. Další nepříjemností bývají úniky tepla, kdy nemusíte větrat, protože nedoléhavá okna to dělají průběžně za vás, ovšem bez ohledu na to, zda je venku to stupňů pod nulou. Řešením jsou plastová okna, která nejčastěji nahrazují stará dřevěná okna.

Plastová okna nahrazují stará okna, tak jsou jimi osazovány novostavby či rekonstrukce. Plastová okna mají několik předností a výhod. Proberme si je všechny od počátku. Plastová okna mají hlavní výhodu v tom, že jsou posledním typem oken, proto v sobě nesou předchozí dlouholeté zkušenosti konstrukce okna, typu uchycení, typu otevírání, či tepelné izolace. Tepelná izolace je hlavní výhodou plastových oken. Plastová okna vám velmi výrazně sníží účet za vytápění a přitom neuzavřou byt do neprodyšné ulity. Každé okno má obvykle několik stupňů otevírání od ventilačky po otevření celého okna až po větrací nastavení, kdy okno nedoléhá úplně těsně a umožňuje cirkulaci vzduchu.

Plastová okna se vyznačují dlouholetostí a kvalitou mechanických částí. Samozřejmostí je u plastových oken volba široké palety barev a vzorků. Odpadá však nepříjemná práce s natíráním oken, protože každé okno má svojí barevnost přímo v plastu, není jej třeba natírat. Plastová okna je možné také zabezpečit proti vloupání. Stačí si zvolit typ s kovovou lištou, nebo vysloveně bezpečnostní plastová okna.

Zateplení plastových oken je řešeno několika komorami, které jsou jednak v plastu, tak mezi okenními skly. Plastová okna mají jednu z velkých výhod také v montáži, kdy výměna starých oken a usazení i začištění nových netrvá déle než několik hodin.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství