01.09.2013 23:06

Pojištění vozidel – povinné ručení

Povinné ručení je povinné pojištění vozidel za způsobenou škodu v případě dopravní nehody. Správný a úplný název je pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Toto pojištění se nazývá povinné proto, že jej musí mít každé motorové vozidlo, které se účastní silničního provozu. Tato povinnost platí v České republice od roku 2000, stejně tomu je i v ostatních státech Evropské unie. Výhodou povinného ručení je hrazení škody na cizím vozidle v případě zavinění dopravní nehody.

Povinné ručení nabízí celá řada pojišťoven. Pro pojišťovny je povinné ručení jedním z nejvýhodnějších produktů, z toho důvodu se pojišťovny předhánějí v přetahování klientů a získávání nových. Získat slevu na stávajícím povinném ručení, či na koupi nového je tak pro zákazníky velmi snadné. K získání slevy, či výběru nejvhodnějšího povinného ručení pomáhají internetové srovnávače, jejichž prostřednictvím si můžete porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven mezi sebou. Zpravidla také získáte vyšší slevu, než pokud byste zašli na pobočku pojišťovny.

Jedním z takových porovnávačů nabídek povinného ručení je stránka Povinné ručení porovnání, kde najdete přehledně vytvořený porovnávač nabídek jednotlivých pojišťoven, který vám velmi rychle pomůže nalézt nejlevnější povinné ručení. Tento srovnávač povinného ručení je velmi uživatelsky příjemný a je v něm velmi snadná orientace.

Kromě povinného ručení existuje také klasické pojištění vozidel, takzvané havarijní pojištění. U havarijního pojištění se podobně jako u povinného ručení vyplatí obrátit se na pomoc pro výběr nejvhodnějšího havarijního pojištění na internetové srovnávače.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství