14.01.2012 03:51

Povinné ručení 2012

Povinné ručení je jedno z nejvíce konkurenčních prostředí, kde mohou zákazníci ušetřit každý roka až tisíce korun. Na trhu působí několik desítek pojišťoven, které nabízejí uzavření povinného ručení. Na povinném ručení je specifické, že platbu provádíte jednorázově každý rok, není to tedy stejný typ produktu jako například mobilní operátoři, kterým provádíme, v případě paušálu, měsíční platbu, a tedy málokdo přemýšlí o změně operátora z důvodu ušetření tisíců korun, když platí měsíčně pouze několik stovek korun. S povinným ručením je to jinak. Předně konkurenční prostředí je daleko větší, na trhu působí mnohem více společností, a platba se provádí za celý rok. V době kdy se povinné ručení zavádělo, lákaly pojišťovny klienty na různé bonusy a akční nabídky. Dobře si totiž spočítali, že loajalita klientů je speciálně v postkomunistických zemích velmi vysoká. Nyní velké pojišťovny žijí právě z těchto prvotních klientů, kterým občas pošlou nějaký ten dárek například v podobě minimální slevy. Klienti přitom platí několika tisícové částky za roční pojištění.

Jak tedy ušetřit na povinném ručení? Nejsnazší způsob nabízejí internetové srovnávače pojištění, kdy máte možnost porovnat několik nabídek různých společností. Na internetu můžete narazit na spousty stránek, které toto nabízejí. Zároveň přitom také umožňují pojištění rovnou změnit, prostřednictvím online formuláře. Každého napadne jak je to možné a zda v tom není nějaký háček. Vysvětlení je velmi jednoduché, žádný háček, prostě běžné konkurenční prostředí, na které jsou například Angličané nebo Rakušané zvyklí dlouhá léta. Provozovatelé srovnávacích portálů profitují z provizí přímo od samotných pojišťoven, a proto vám neúčtují za změnu pojišťovny žádný poplatek a vy poznáte rozdíl v tom, že ušetříte řádově opravdu až tisíce korun. Pokud nevěříte, tak se sami podívejte, jak to funguje.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství