19.02.2012 01:12

Ready made společnosti

Ready made společnosti jsou hotové firmy, které jsou zaregistrovány, mají splacený základní kapitál a jsou připravené k převodu na novou osobu. Jinými slovy jde o firmy, které si můžete koupit do 24 hodin, bez toho abyste museli vyřizovat náročné papírování při zakládání nové firmy. Obvykle si můžete rovnou koupit také „virtuální sídlo“, tedy adresu kde bude společnost přijímat poštu. Ready made společnosti jsou nabízeny s historií nebo bez historie, vše záleží na požadavku kupujícího. Výhodou je, že za společnost můžete okamžitě jednat, stačí jen podepsat smlouvu o převodu. Je nutné následně provést jen zápis změny v obchodním rejstříku, která obvykle trvá až 5 dnů. Jednat jménem firmy však můžete okamžitě.

Mezi další výhody ready made společnosti, kromě rychlosti získání patří také fakt, že společnost má již zapsaný svůj název a tedy nehrozí zdržení z důvodu stejného názvu s jinou již existující firmou. Další výhodou je splacený základní kapitál, u s.r.o. jde o 200 000 Kč. Mezi nepochybné výhody již založených společností patří historie v obchodním rejstříku a tedy vyšší míra důvěryhodnosti například pro banky při žádání o půjčku peněz.

Rozdíl mezi založení nové společnosti na míru a koupí již zaregistrované ready made společnosti je pak především v rychlosti získání nové firmy a často je koupě již zaregistrované ready made společnosti také levnější než nové založení s.r.o. Jedinou nevýhodou může být to, že si nemůžete postavit takříkajíc společnost na míru, ale tento drobný problém vyřešit i následně změnou a zápisem do obchodního rejstříku. Rizikem při koupi ready made společnosti můžou být dluhy, které by společnost mohla mít, pokud ji kupujete u neseriozních prodejců. Seriózní prodejci mají bezdlužnost společnosti zanesenou přímo ve smlouvě o jejím prodeji. Riziko koupě společnosti s dluhy tak zaniká a proti podvodu jste právně ochráněni.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství