21.03.2015 13:15

Skartace dokumentů

Firemní dokumentace, účetní knihy, evidence tržeb, podklady pro klíčové zakázky a celá řada dalších dokumentů, které vznikají ve firmách a společnostech vyžaduje pečlivé skladování a omezení přístupu pouze pro ty, kteří s dokumenty pracují. Jenže co s účetními doklady a další citlivou dokumentací poté, co uplyne doba, kdy je ze zákona povinné tyto dokumenty skladovat? V takovou chvíli přichází na řadu jejich skartace, tedy bezpečný způsob jejich likvidace. U mnohých firem může být skartování velmi náročné na čas právě s ohledem na to, že takových dokumentů mohou být stovky šanonů. Navíc nikdy nemáte jistotu, že při skartaci dokumentů vlastními silami vše opravdu zmizí ve skartačce a zda si náhodou aktivní zaměstnanec neponechá nějaký dokument pro sebe.

Proto je vhodné pro likvidaci a skartace dokumentů využít externí firmu, která se na skartaci specializuje a má i příslušné bezpečnostní certifikáty. Takovou firmou je EKO SKART, s.r.o., která nabízí profesionální skartování. U skartování je samozřejmě také povinností zajistit likvidaci dokumentace, paměťových médií, videokazet či platebních karet a dalších dokladů ekologickým způsobem v souladu s platnou legislativou. Kromě dodržení předpisů Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) o velikosti částic pro skartování do stupně důvěrné vám proto bude vystaven také Protokol o ekologické likvidaci. Výhodou je možnost vrácení šanonů a pytlů od dokumentů po předchozí domluvě.

Samozřejmostí je zajištění odvozu dokumentace určené ke skartaci, včetně kompletní manipulace s většími náklady. V případě zájmu je možné zajistit i osobní dohled u skartace dokumentů přímo v provozovně při jejich skartování. Trvalá ostraha provozovny, kde skartace probíhá, je neustále střežena, aby nemohlo dojít ke zcizení skartovaných dokumentů. Díky využití služeb společnosti EKO SKART, s.r.o. už nepoznáte žádné komplikace při skartování dokumentů a dalších důležitých materiálů.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství