07.10.2011 11:06

Srovnání finančních produktů a energií online

Každý z nás využívá ve svém životě bankovní účet, platí elektřinu plyn, a pokud má automobil, tak také povinné rušení. Zároveň je řada z nás k tomu pojištěna u své pojišťovny anebo také platí hypotéku. Málo kdo si však uvědomuje, že naše smlouvy, které máme dlouhodobě uzavřeny, například v případě pojištění či spořících bankovních účtů nemusejí být těmi nejvýhodnějšími na trhu. S postupně se otevírajícím trhem s energiemi to platí také u dodavatelů elektřiny a plynu.  Abyste zjistili, zda cena, kterou platíte například za využívání kreditní karty, je ta nevýhodnější na trhu doporučujeme využít srovnávačů cen, tedy stránek, které nabízejí například srovnání povinného ručení.

Obecně srovnávání všech nabídek u finančních produktů je zvykem v západní Evropě anebo Spojených státech. Zajímavostí je, že v Anglii se až 50% všech smluv uzavře prostřednictvím srovnání všech nabídek. Hlavní výhodou při srovnání cen finančních produktů a energií je ale až 80% finanční úspora. V případě spořicích účtů, srovnání kreditní karty nebo hypotéky je pak finanční úspora obvykle nejvyšší. U spořicích účtů nové bankovní domy volí strategii lákání na vysoký spořící úrok, který ale po získání určitého počtu klientů sníží a rázem váš zdaleka nejvýhodnější spořicí účet upadne do průměru až podprůměru, zatímco na trhu jsou výhodnější nabídky.

Srovnání finančních produktů překvapivě nenabízí například Česká spořitelna. Proto nezbývá než hledat na internetu srovnávací portály či finanční kalkulačky, kde snadno zjistíte jaký finanční produkt, či který dodavatel elektřiny nebo plynu je pro vás ten nejvýhodnější. Doporučujeme takové portály navštěvovat pravidelně a kontrolovat změny cen v rámci probíhajícího konkurenčního boje. Boj mezi pojišťovnami nabízejícími povinné ručení v České republice panuje již delší dobu. Souboj distributorů elektřiny a plynu je záležitostí posledních let. U kreditních karet tvrdá konkurence teprve přichází, proto je vhodné sledovat jaké výhody kreditní karty u jednotlivých bank nabízejí.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství