18.07.2014 10:44

Zákoník práce 2014

Zákoník práce v roce 2013 prošel opět několika novelizacemi a tentokrát šlo o novely větší, než tomu bylo v předešlém roce. Hlavní balík změn zákoníku práce přišel v loňském roce v souvislosti s rekodifikací občanského práva a přijetím prováděcích předpisů k novému občanskému zákoníku. Zákoník práce pro rok 2014 tak zahrnuje i termíny, které přinesl nový občanský zákoník. Zákoník práce pro rok 2014 zachoval všechna práva a povinnosti zaměstnancům i zaměstnavatelům. K zásadní změně pracovního práva tak nedošlo.

Došlo však k úpravě zdanění dohody o provedení práce. Od letošního roku si může zaměstnanec (brigádník) rozhodnout, že nepřizná menší výdělky z dohody o provedení práce. Více najdete ve článku dohoda o provedení práce 2014.

Zákoník práce by neměl ani v příštím roce projít zásadnější proměnou, kromě tradiční každoroční úpravy výše stravného a cestovních náhrad. Pracovní právo i zákoník práce tak zůstávají delší dobu stabilní součástí českého práva.

Dokumenty a vzory:
Zákoník práce 2014
Dohoda o provedení práce 2014

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství