31.05.2011 17:13

Zpracování mezd – outsourcing může být konkurenční výhoda

V České republice se ve firmách a společnostech stále více prosazuje outsourcing celé řady agend, které jsou pro samotnou firmu administrativní zátěží a navíc leží úplně mimo předmět jejího podnikání. Ještě zdaleka nedobytým územím outsourcingu je ve firmách personalistika a mzdy. Řada společností získává zaměstnance prostřednictvím pracovních agentur, ale veškerá administrativa spojená s výplatou mezd jim po přijetí zaměstnance zůstává doslova na krku. Řešení této zátěže nabízí kompletní outsourcování mzdových a personálních činností.

Mezi hlavní výhody outsourcingu mezd patří zejména to, že firmám odpadá veškerá spojená administrativa a s ní také spojená odpovědnost za dodržování poměrně složité legislativy. Další výhodou je téměř okamžité zavedení služby, takže nově vzniklé společnosti nemusejí budovat své personální a mzdové oddělení a na plno se mohou věnovat přímo rozvoji svého podnikání. Pro zavedené společnosti outsourcing snižuje rizika spojená s onemocněním či dovolenou zaměstnanců personálního a mzdového oddělení firmy.

Kromě komplexního předání personální agendy, řada společností nabízí autorizovaný program na mzdy. Výhodou autorizovaných mzdových programů je samozřejmě jejich pravidelná aktualizace v souladu s častými změnami zákonů.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství