28.03.2015 10:03

Offshore společnosti

Chcete se místo byrokracie naplno věnovat vašemu podnikání? Záleží vám na vašem soukromí a nestojíte o to, aby každý prostřednictvím internetu snadno našel vaše citlivé osobní údaje z veřejných rejstříků? Chcete mít pro vaše podnikání anonymní bankovní účet? Pokud jste odpověděli alespoň na jednu z otázek ano, pravděpodobně přemýšlíte nad tím, zda nezvolit za sídlo vaší firmy jinou zemi a tedy i jinou právní jurisdikci. To přesně vám zajistí takzvaná offshore společnost. Offshore podnikání vás zbaví byrokratických překážek, které jsou svázané s konkrétní zemí, a které podnikatele brzdí a tím dávají výhodu jeho konkurentům. Díky offshore společnosti se můžete naplno věnovat tomu, co umíte nejlépe, tedy samotnému podnikání. Offshore společnosti představují ideální model pro zachování anonymity citlivých osobních údajů podnikatelů a zároveň zvyšují konkurenceschopnost firem odstraněním nadbytečné byrokracie. Offshore podnikání funguje na principu využití třetí země pro umístění sídla společnosti. Ve vybrané zemi se navíc platí jen minimální paušální daň výměnou za odstranění byrokracie a zajištění anonymity. Pro offshore podnikání se nejčastěji využívá právní forma společnosti International Business Company (IBC).

Hlavní výhody offshore společnosti jsou čtyři. Prvním je daňová optimalizace, kdy je nejčastěji vyžadováno pouze placení jedné fixní daně za celý rok a zpravidla nulová daňová povinnost při dani z příjmu. Druhou výhodou je naprostá anonymita vlastnictví. Existuje celá řada legitimních důvodů, proč nechtějí úspěšní lidé dávat najevo, jak velký majetek vlastní a to například díky tomu, že nechtějí být středem pozornosti, či lákadlem pro zloděje. Anonymita vlastnictví je především ochranou soukromí. Třetí výhodou offshore společností je ochrana majetku před neoprávněnými nároky ať již jde o dědické právo, exekuční řízení nebo například před rozvodem. Čtvrtou výhodu je získání mezinárodní značky (IBC) pro vaši firmu.

Založení offshore společnosti je přitom velmi jednoduché a stačí k němu tři kroky. Nejprve je třeba si ujasnit, k čemu budete chtít společnost využívat a podle toho na základě konzultace zvolit nejvhodnější zemi. Pak provedete objednávku a nakonec vám budou doručeny dokumenty nutné k vyplnění pro založení offshore společnosti. Vše probíhá naprosto diskrétně, včetně využívání šifrované komunikace. Objednat si nezávaznou konzultaci pro založení offshore společnosti můžete například na iOffshore.cz.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství