11.05.2015 16:03

Jak na obchodování s binárními opcemi

Obchodování na burze a finančních trzích může mít celou řadu podob, od konzervativních typů obchodů po rizikovější transakce, které ovšem zaručují vyšší výnos v případě vhodně zvolené strategie. Jedním z takových způsobů obchodování je obchodování s binárními opcemi. Binární opce jsou druhem finančních derivátů a takto je definuje česká Wikipedie:

„Vyznačují se značnou jednoduchostí, protože kupujícímu i prodávajícímu je předem známá maximální výše zisku či případné ztráty. Slovo „binární“ zastupuje skutečnost, že při splatnosti opce kupující buď nedostane nic (ztrátový obchod), nebo dosáhne předem daného zisku.“

Mezi základní výhody, které nabízí binární obchodování, patří právě jejich srozumitelnost, kdy je předem jasné jaký zisk či ztrátu může toto obchodování přinést. Další výhodou je, že obchodovat s binárními opcemi může opravdu každý. Minimální účet pro začátek obchodování je pouhých 100 USD a binární opci můžete zakoupit již od pouhého jednoho dolaru.

Druhy binárních opcí

Obchodování s opcemi je velmi rozvinuté a proto je možné zvolit z několika druhů binárních opcí, které mají svá přiléhavá.

  • High/Low (Nahoru/Dolů)
    Investice je závislá na zvýšení nebo snížení ceny po expiraci opce a to nezávisle na tom o kolik.
  • Touch/No Touch (Dotkne se/Nedotkne se)
    Opce do konce své expirace dosáhne (dotkne se) nebo nedosáhne (nedotkne se) určité úrovně, na které ovšem nemusí zůstat.
  • Boundary (Hranice)
    Opce v okamžik splatnosti zůstane v předem vymezených hranicích, nebo je naopak opustí.
  • Pairs (Páry)
    Spekulace na to, které z dvou vybraných aktiv dosáhne během opce lepší výkonnosti.
  • Ladder (Žebřík)
    Spekulace na rozdíl proti předem vytipované ceně podkladového aktiva. Zde se dá dosáhnout zisku 1 – 500%.

Obchodování binárních opcí

Pro obchodování s binárními opcemi je třeba využít nabídky některé z brokerských firem, které mají platnou licenci pro obchodování s opcemi. Mezi osvědčené a oblíbené u zákazníků patří například StockPair či Markets.com. Stockpair nabízí 170 různých finančních instrumentů pro obchodování, ze kterých si je možné snadno vybrat. Pokud si nevyberete, obchodujte s Markets.com, který je dlouhodobě zavedenou značkou brokera s vysokým hodnocením a řadou cen za nejlepší zákaznický servis. 

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství