20.09.2014 14:07

Zkušenost se zaměstnáním přes personální agenturu

Být bez práce je nepříjemné pro každého, což ví každý, kdo to na vlastní kůži zažil. Nezaměstnaní, pokud si brzy nenajdou nové pracovní místo, nemají před sebou právě nejlepší vyhlídky. Právě proto jsou snadnou kořistí různých vychytralců a podvodníčků, kteří zneužívají jejich tíživé situace a snaží se z ní profitovat. Mezi takové bohužel patří celá řada pracovních agentur, kterých je v Česku několik set. Řada pracovních agentur najímá zaměstnance pouze na různé formy pracovních dohod, kdy zaměstnaní nemají nárok na pojištění a další spojené výhody, které má standardní pracovní poměr, jako je například dovolená, či různé příplatky za noční směny anebo příplatky práci v nebezpečném provozu. Pracovní podmínky u řady agentur velmi často porušují zákoník práce. Zaměstnancům jsou upírány pracovní přestávky, nedostávají pracovní oděv, nemají nárok na stravné, směny se jim často mění ze dne na den a tak dále. To je dáno tím, že zřídit si pracovní agenturu u nás není příliš složité a vydělávat na práci druhých je velmi lákavé.

Existují dobré personální agentury?

I mezi pracovními agenturami však existují osvědčené značky, agentury, kde se k vám chovají se vší vážností a férovým a zákonným způsobem. Jednou z takových agentur je personální agentura Manpower, přes kterou získal v minulosti brigádu a práci i autor tohoto článku. Personální agentura Manpower má oproti jiným agenturám působícím na českém trhu základní výhodu, kterou je fakt, že jde o mezinárodní společnost, která na trhu práce působí více než 65 let.  Nejde tedy o žádnou pokoutnou společnost, kterou si někdo naráz založí a pak, když má dojít k vyplacení mzdy zaměstnancům, či brigádníkům, se po něm slehne zem.

Jak poznám dobrou personální agenturu?

To hlavní co byste měli o personálních agenturách předem vědět, je jejich historie a zkušenosti ostatních zaměstnanců, či brigádníků. Dalším vodítkem a možná tím nejdůležitějším je fakt, že pokud na trhu daná personální agentura působí desítky let, navíc má pobočky v zahraničí, jako právě agentura Manpower, nepůjde o společnost, která by chtěla své klienty odírat. Jednoduše proto, že si to nemůže dovolit, riskovala by tím ztrátu své pověsti a také tím, že tak dlouho na trhu působí, je jasné, že má zpracovány všechny postupy v souladu s českým právem

Pokud hledáte zaměstnání, nebo sháníte brigádu, doporučuji vám jako první vyzkoušet právě personální agenturu Manpower.cz.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství